Vandalen slaan zeven bushokjes aan diggelen in Scherpenheuvel-Zichem

De lokale politie Demerdal DSZ vraagt tips over de vandalen, die vorige donderdag een spoor van vernieling hebben getrokken door de gemeente. Ze sloegen van zeven bushokjes het glas kapot en jagen daarmee de stad op kosten.

"De daders sloegen vermoedelijk toe in de vroege ochtend van 28 maart," vertelt burgemeester Manu Claes (CD&V). "Ze hebben in zowat heel de gemeente bushokjes beschadigd."

"In Averbode, Zichem, Okselaar, Messelbroek en in Schoonderbuken sloegen ze het glas van de hokjes aan diggelen. Allemaal zeer spijtig, en de reizigers zijn er de dupe van", voegt Claes eraan toe.

Herstelling

De bushokjes zijn eigendom van de stad. Ze werden recent nog allemaal vernieuwd. Het is dus ook de stad die opdraait voor de herstelling: "We hebben in eerste instantie overal de glasscherven opgeruimd", gaat de burgemeester verder.

"Nu gaan we zo snel mogelijk het glas vervangen. We gaan daarvoor niet wachten tot de daders gevat zijn. De kosten rekenen we dan later wel door naar de daders, als die gevonden worden."

Tipgevers

De politie Demerdal-DSZ zet intussen haar onderzoek voort en vraagt de medewerking van het publiek. Iedereen die verdachte handelingen heeft gezien, mag dat melden via het telefoonnummer 013/35 05 00.  (foto politie Demerdal-DSZ)

Meest gelezen