Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Verschillende doden en gewonden bij luchtaanval op koranschool in Afghanistan

Bij een vermoedelijke luchtaanval van het Afghaanse leger op een koranschool in de noordelijke provincie Kunduz, zouden tientallen mensen om het leven zijn gekomen. Op het moment van de aanval was in de school een diploma-uitreiking aan de gang.  

De plechtigheid werd bijgewoond door heel wat burgers - studenten en religieuzen - en enkele talibanverantwoordelijken, zo melden diverse bronnen.

Volgens een getuige vlogen de vliegtuigen van het Afghaanse leger drie keer over de school. Een fotograaf van het Franse persagentschap AFP telde onder de gewonden vele kinderen en tieners. Volgens de taliban kwamen minstens 150 religieuzen en studenten om het leven of raakten gewond.

Maar een woordvoerder van het ministerie van Defensie ontkende de aanwezigheid van burgers en verklaarde dat bij de bombardementen "minstens 20 talibanleden werden gedood en evenveel anderen gewond raakten". Nog volgens de woordvoerder was de school "in feite een opleidingscentrum". Een bron binnen de veiligheidsdiensten verklaarde dan weer dat de taliban een nieuwe tactiek toepassen, door bijeen te komen in een koranschool om zo aan luchtaanvallen te ontsnappen.

Meest gelezen