2017 Invision

Neemt Vogue binnenkort afscheid van Anna Wintour?

Anna Wintour zou het Amerikaanse blad Vogue verlaten. Ook haar rol bij uitgeverij Condé Nast als artistiek directeur zou ze opgeven. Dat meldt de website Page Six. Wintour staat bekend als een van de meest invloedrijke vrouwen van de modewereld.

Anna Wintour zou na deze zomer stoppen met werken voor het Amerikaanse Vogue en uitgeverij Condé Nast. Dat meldt Page Six, de doorgaans goed ingelichte societyrubriek van de New York Post.

Wintour is al sinds 1988 hoofdredacteur van Vogue en sinds 2013 artistiek directeur bij uitgeverij Condé Nast. Op die manier bepaalt ze al bijna 30 jaar de modewereld.

Met haar eeuwige zonnebril, strakke kapsel en (vaak) zure blik is Wintour een opvallende figuur op de eerste rij van zowat elke belangrijke modeshow. Ze gaf Meryl Streep inspiratie voor haar rol als de kille hoofdredacteur in "The devil wears Prada".

Anna Wintour is 68 en zou na de bruiloft van haar dochter in juli opstappen. Condé Nast ontkent voorlopig alle geruchten en zegt dat er geen sprake is van plannen om Wintour buiten te zetten, noch dat ze zelf zou opstappen. 

Geruchtenmolen

Toch gaat het niet zo goed met de uitgeverij. Het bedrijf zou jaarlijks 100 miljoen dollar (81.228.170 euro) verliezen. Bovendien heeft de uitgever onder Wintours artistieke leiding ook de gedrukte versies van Teen Vogue, Self en Details moeten opzeggen. Het bedrijf lijkt ook zijn draai niet te vinden in het internettijdperk en heeft zijn modesite Style.com stopgezet. 

Condé Nast draait niet goed en is op zoek naar vernieuwing. Zo heeft het al verschillende kopstukken uit de entourage van Wintour op straat gezet.  Graydon Carter (25 jaar lang hoofd bij Vanity Fair) werd vervangen door Radhika Jones en Cindi Leive (16 jaar lang de baas bij Glamour) werd ingeruild voor digitale goeroe Samantha Barry. Michelle Lee nam Allure in 2015 al over van Linda Wells, nadat zij er 14 jaar de touwtjes in handen had gehad.  Anna Wintour zou dus mogelijk het volgende slachtoffer kunnen zijn.

De geruchtenmolen staat dan ook niet stil. Of Anna Wintour echt opstapt (of moet opstappen) blijft afwachten, maar er wordt wel al druk gespeculeerd over haar toekomst. Zo zou ze terug naar Londen verhuizen om daar de British Fashion Council te leiden. In dat geval was haar zitje naast de Britse Queen tijdens de Londense Fashion Week in februari alvast een mooie pr-stunt.

Meest gelezen