"Die kat helpt onze zoon te beseffen hoe bijzonder hij wel is"

De 7-jarige Madden Humphreys had het niet makkelijk bij de start van het schooljaar, toen bleek dat hij al snel gepest werd omwille van zijn unieke uiterlijk. De jongen uit Owasso, in de Amerikaanse staat Oklahoma, was immers niet alleen geboren met een hazenlip, waarvoor hij intussen al verschillende operaties heeft ondergaan, maar hij had ook 2 verschillende ogen. Toen moeder Christina een foto van een kat met dezelfde opvallende kenmerken als haar zoon zag, twijfelde ze geen seconde. 

Gisteren deed de moeder nogmaals het verhaal op nieuwswebsite Today, een verhaal dat vorige week wereldwijd door nieuwsmedia opgepikt werd.

"Madden is heus wel de levendigste in ons gezin. Meestal is hij een en al plezier. Hij was ook wel voldoende zelfzeker, totdat andere kinderen zijn anders-zijn begonnen aan te wijzen en daarover onaangename dingen begonnen te zeggen. Dus, ik moest mijn zoon op de een of andere manier helpen, maar hoe?"

"Op een zekere dag zag ik een foto van een kat, genaamd Moon, passeren, met dezelfde kenmerken als onze zoon. Als hij nu alleen maar die 2 ogen had gehad, dat zou al speciaal zijn. Maar ook nog een dergelijke lip. Ik kon alleen maar besluiten dat beiden compleet uniek waren."

"Het enige probleem was, omdat de kat in een dierenasiel zat, dat we helemaal naar Minnesota moesten reizen om hem daar persoonlijk af te halen. Dat is een trip van 22 uur, wat, inclusief hotelkosten, niet goedkoop is. Ik begon te vrezen dat het voor ons niet haalbaar zou zijn. Maar dankzij de hulp van vrienden, die geld inzamelden, is het ons toch gelukt."

"De eerste ontmoeting tussen Moon en Madden verliep ronduit positief. Alsof de kat gewoon voor ons in het leven geroepen was. Ik zeg nu voortdurend tegen Madden dat het dier iets magisch heeft, want ik ben ervan overtuigd dat Moon hem helpt te beseffen hoe bijzonder hij wel is."

"Dat het verhaal wereldwijd opgepikt is, kan ik alleen maar toejuichen. Ik ben blij dat mijn zoon en zijn kat anderen leren dat, als je anders bent, je toch fantastisch kan zijn. En ik ben al even blij hoe positief de reacties van anderen op het verhaal zijn."

Meest gelezen