© Thiriet / Andia.fr

Wespennest melden kan voortaan via deze website: "We merkten dat te veel mensen 112 belden"

Enkele Limburgse hulpverleners lanceren de website www.wespennest.vlaanderen. Iedereen die daar te maken krijgt met een wespennest kan het daar melden, de brandweer neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken om het wespennest te laten verwijderen. De initiatiefnemers hopen zo dat de noodcentrale 112 vrijblijft.

Iedere zomer is het weer zover. De noodcentrale 112 wordt dan overspoeld met oproepen over wespennesten. Dat leidt er telkens toe dat de noodcentrale overbelast wordt, en er minder tijd is om dringende oproepen te behandelen. Enkele Limburgse hulpverleners hebben daar nu iets op gevonden.

Zij lanceren de website www.wespennest.vlaanderen. "We zijn met het idee gekomen om een website te maken waar mensen een postcode kunnen ingeven, waardoor ze meteen worden doorgestuurd naar de website van de juiste brandweerzone. Daar kunnen ze hun gegevens ingeven", zegt initiatiefnemer Tim Kenis. "De brandweerzone contacteert hen dan zelf om een afspraak te maken zodat ze het wespennest kunnen komen verwijderen."

"We merkten dat er te veel mensen naar het nummer 112 bellen omdat dat het enige nummer is dat ze kennen", gaat Kenis verder. "Maar de noodcentrale is geen informatiebureau en het is belangrijk dat dat nummer snel vrijgemaakt wordt voor de dringende oproepen. Dus ik denk dat we hiermee toch al wat mensen beter kunnen helpen."

Meest gelezen