Videospeler inladen...

38 mensen geëvacueerd uit vastgelopen attractie in Plopsaland

In Plopsaland in De Panne hebben de inzittenden van de populaire achtbaan "De draak" enkele hachelijke momenten beleefd. De trein viel stil en de 38 inzittenden moesten worden geëvacueerd. Eerst was er sprake van 39 inzittenden, maar uiteindelijk blijkt het om een pretparkbezoeker minder te gaan. De ontzetting van de pretparkbezoekers heeft twintig minuten in beslag genomen.

In Plopsaland in De Panne hebben inzittenden van de populaire achtbaan "De draak" deze middag enkele hachelijke momenten beleefd. De trein viel tijdens de rit rond middag stil. Omdat het probleem niet onmiddellijk kon verholpen worden, werden alle inzittenden geëvacueerd.

Paniek was er nooit. De trein bleef stilstaan in een bocht op een hoogte van een zestal meter.  De inzittenden werden na 20 minuten geëvacueerd. Zij kregen ter compensatie een sorrypas aangeboden. “Wij zijn zeer te spreken over de hulp van Plopsaland”, getuigt een inzittende, die met haar 4-jarig dochtertje vastzat.

“De EHBO-post was ook zeer snel ter plaatse en hebben alle mensen meermaals hulp aangeboden.” Wat het probleem was met "De draak" is nog niet duidelijk. “De sensoren op de attracties zijn uiterst gevoelig afgesteld”, zegt Plopsawoordvoerder Jolien De Tender. “En dat is maar goed ook: het is voor ieders veiligheid. Zelfs het minste probleempje op de baan kan aanleiding zijn voor het stilvallen van de attractie.”

Videospeler inladen...

Meest gelezen