Burgemeester van Opwijk Albert Beerens voor 7e keer lijsttrekker Open VLD

In Opwijk is de 67-jarige Albert Beerens bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opnieuw lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor Open VLD. Beerens is burgemeester sinds 2013 en bekleedde die functie ook al eens in de jaren 2001-2003. Het is al de zevende opeenvolgende keer dat hij in deze Vlaams-Brabantse gemeente de Open VLD-lijst aanvoert

"Ik wil een moderne en performante onderneming die de klant goesting geeft om de trein te nemen en de werknemers goesting geeft om te komen werken", aldus Sophie Dutordoir.

Daarom wil ze met de NMBS "back to basics". Dat is niet alleen het reizigers­vervoer, maar bijvoorbeeld ook het onderhoud van de treinen. Ze noemt dat zelfs  een core business van de NMBS. Ze geeft ook duidelijk aan waarmee de spoorwegen zich niet meer hoeven bezig te houden: "Geen busstations in Jamaica, geen bijenkorven, geen financiering van derde partijen, geen filialen die een eigen leven gaan leiden."

Voor wat betreft onderhoud wil ze dat de NMBS een tandje bijsteekt. Zo moet het stockbeheer beter en als een trein defect raakt, moet het "principe van de Formule 1" gelden om de wisselstukken te vervangen zodat die trein ’s morgens weer kan rijden.

Dutordoir gaf een lange maar bevlogen uiteenzetting over hoe ze de NMBS weer op de rails denkt te krijgen. “U heeft ons doen daveren. Er waait een vrouwelijke wind met ballen aan haar lijf door de NMBS”, vond Inez De Coninck (N-VA). " Wij steunen uw principe om de NMBS als een bedrijf te gaan leiden en niet als een ministerie.”

Beerens leidt momenteel in Opwijk een coalitie van Open VLD en N-VA. Open VLD haalde bij de vorige verkiezingen 8 zetels op 23 en N-VA 7.

Op de tweede plaats van de Open VLD-lijst prijkt schepen Joske Vermeir en derde staat Peter Beerens, zoon van de burgemeester en OCMW-raadslid. Naast zijn zoon staat ook Beerens' echtgenote Christiane Goubert op de lijst, namelijk op plaats 12.