Centrum van Ninove wordt toch niet autoluw

De Beverstraat, een deel van de Burchtstraat, en het Oudstrijdersplein in hartje Ninove worden niet autoluw. Het plan is definitief letterlijk van de baan. Er werd bij het opmaken van een ontwerp nauw samengewerkt met de handelaars. Maar die zagen het verlies aan parkeerplaatsen niet zitten.

"We leggen ons daarbij neer en gaan het dossier niet door de strot van deze mensen duwen als ze dat niet willen", zegt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel. De schepen vindt het schrappen van het plan wel jammer. Bij het autoluw maken van (een deel van) de binnenstad van Ninove zouden 15 van de 56 parkeerplaatsen verdwijnen. En net dat gegeven was de struikelsteen voor de lokale middenstand.

"Ik vind het jammer want het handelscentrum is aan vernieuwing toe. De Shop en Go-zones die er recent zijn ingevoerd, hebben aangetoond dat je zoveel parkeerplaatsen niet nodig hebt." De stekker is uit het dossier nu en de straten worden dus niet heringericht.

Meest gelezen