Daan in nieuwe webreeks "Dagelijkse kunst": "Ik hou van gebroken dingen"

In de nieuwe Klarareeks “Dagelijkse kunst” laten bekende mensen de kunst zien in hun alledaagse omgeving. Zanger Daan blijkt een verwoed verzamelaar.

Na "Dagelijkse kost" is er nu "Dagelijkse kunst", op de website van Klara, de klassieke radiozender van de VRT. Met als uitgangspunt de vraag: waarmee omringen boeiende mensen zich in hun hoogstpersoonlijke leefwereld?  De korte filmpjes op de Klara-website geven een inkijkje in wat intrigeert, inspireert of gelukkig maakt.

Schrijver Marnix Peeters is gek op zijn opgezette muis; styliste Linda Van Waesberge fotografeert elke dag bij het ochtendgloren de lucht en wolken boven Brussel; jeugdauteur en illustratrice Gerda Dendooven toont haar “evil” porseleinen konijntjes. 

Autostop naar "Thuis"

Bij zanger Daan Stuyven in Overijse stap je een parallel universum binnen, met een Prozac drinkende paspop en een heleboel interessante verzamelingen: letters, zadels, speelgoedautootjes op kleur gesorteerd, gebruikte kartonnen autostop-pancartes (waarvan een met het opschrift "Thuis").

"Ik hou van gebruikte en gebroken dingen," zegt de zanger. In een grote schuur geeft Daan concerten voor vrienden en plant hij zijn toekomstige films te projecteren. 

Meest gelezen