Werkzaamheden tramlijnen 2 en 4 in Gent voor supertram van start

Openbaarvervoersmaatschappij De Lijn zal in Gent 30 tramhaltes aanpassen om er de nieuwe lange Albatros-tram te kunnen laten stoppen. De supertram deed zijn intrede al in de zomer drie jaar geleden op lijn 1. Nu zijn lijn 2 en 4 aan de beurt. De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar duren.

De perrons op die lijnen zijn niet lang en hoog genoeg voor de nieuwe tram. Volgens Marianne Thysebaert, woordvoerder van De Lijn Oost-Vlaanderen, wordt de bediening van andere trams niet onderbroken. Haltes blijven bereikbaar, maar mogelijks worden ze wel verplaatst. 

Sinds vorig jaar heeft De Lijn in Gent 16 extra lange lagevloertrams van het type Albatros. Die rijden nu op lijn 1. De werken aan lijn 2 en 4 kunnen nu pas starten omdat de onderdelen in verschillende fases geleverd werd. Sinds de intrede van de supertram op lijn 1 drie jaar geleden, is de capaciteit verhoogd met bijna 30 procent. De Lijn wil nu ook op de andere lijnen de Albatros-tram invoeren zodat de capaciteit blijft verhogen.

Lijn 2 rijdt tussen Zwijnaarde Bibliotheek en Melle Leeuw, en lijn 4 tussen Gentbrugge Stelplaats en het UZ Gent. Lijn 4 zou normaal richting Moscou rijden, maar wegens de slechte staat van de sporen, wordt die tram omgeleid naar de stelplaats van Gentbrugge.

Meest gelezen