Haacht zoekt poetsvrouwen en jobstudenten via Facebook

De gemeente Haacht gaat nieuw personeel zoeken voor openstaande vacatures via sociale media. Concreet gaan ze op Facebook en Twitter filmpjes verspreiden om inwoners warm te maken voor een job bij de gemeente.

Vroeger kwamen de vacatures van de gemeente enkel in de geschreven pers. Daar kwamen soms geen kandidaten op af. Burgemeester Steven Swiggers wil daarom een andere en modernere aanpak proberen. "Wat nu concreet aan bod zal komen, zijn vacatures voor poetsvrouwen, jobstudenten, een nieuwe sporthalmedewerker en een mobiliteitsdeskundige. We gaan op het terrein of op bureau filmen om zo een sfeerbeeld van de job te scheppen. Je ziet op die manier wat een bepaalde functie concreet zou inhouden." De gemeente hoopt zo meer geïnteresseerde kandidaten aan te trekken.

Poetsvrouwenoorlog

Intussen zijn de poetsvrouwen die al voor de gemeente werken, boos. Ze vinden dat ze te weinig verdienen. De oplossing ligt nochtans klaar, maar moet nog officieel worden goedgekeurd. "De principiële beslissing is er al sinds september vorig jaar", licht de burgemeester toe. "We gaan onze poetsvrouwen opschalen naar een beter statuut, samen met enkele medewerkers uit onze loods en onze sporthal. Het schepencollege moet hier nog definitief over beslissen maar normaal komt die loonsverhoging er in 2019."

Meest gelezen