Leuven doet oproep om meer zwaluwnesten tegen gevels te plaatsen

De stad Leuven lanceert een oproep bij haar inwoners om kunstnesten voor zwaluwen tegen hun gevel te plaatsen. In een stad als Leuven hebben zwaluwen het best lastig om te overleven.

Vanmorgen werd het eerste nestkastje van 2018 geplaatst aan de gevel van een woning aan de Aarschotsesteenweg in Wilsele. De stad wil iets doen om de zwaluwen te helpen. Omdat er zoveel grond verhard is in de stad, vinden de vogels steeds minder modder om hun nest te bouwen. De zoektocht naar modder duurt nu zo lang dat ze vaak maar eenmaal - in plaats van twee- of driemaal - per jaar jongen hebben. Zo neemt hun populatie snel af.

De stad Leuven wil de huis- en gierzwaluwen helpen. Ze kocht kunstnesten aan en lanceert nu een oproep bij de inwoners om de nestjes tegen hun gevel te laten plaatsen. Als u zelf een nestkast wil, meer informatie vindt u hier

Meest gelezen