Nekka-Nacht krimpt tot één avond en verhuist naar De Roma   

Het festival van het Nederlandstalige lied Nekka-Nacht vindt niet langer in de Lotto Arena plaats en wordt nu ook beperkt tot één vooral akoestische avond in De Roma.

Nekka-Nacht bestaat 25 jaar, maar er zit blijkbaar wat sleet op de formule, met een centrale gast en Nederlandstalige zangers en groepen in het Sportpaleis en later de Lotto Arena. Vorig jaar was een sabbatjaar, zonder festival, en dit jaar zouden er twee avonden komen in De Roma in Borgerhout. Maar uiteindelijk wordt het maar één avond, zaterdag 21 april. De Nekka-Nacht op vrijdag 20 april wordt geschrapt, door tegenvallende ticketverkoop.

De organisatie heeft het over "een doorgedreven vernieuwing die nog wat moet groeien". Nekka-Nacht 2018 brengt jonge artiesten als  Brihang (foto), Wally, In Een Discotheek, Tom Kestens, Aafke Romeijn, Stefan Dixon, Stephanie Struijk en DJ 5napback, bijgestaan door gevestigde waarden Kommil Foo, Yevgueni en Hannelore Bedert. De nadruk ligt op akoestisch.

Meest gelezen