Videospeler inladen...

Open VLD wil het "gewoon doen" in plaats van over dingen te praten

Open VLD-vorzitter Gwendolyn Rutten heeft in een loods in Huldenberg het startschot gegeven voor de verkiezingscampagne van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. "Gewoon doen", luidt de slogan waarmee Open VLD uitpakt.

“Dit is meer dan een campagne”, zegt Rutten. “Dit is een oproep aan de mensen die net als wij liever dingen doen dan erover te praten.” Open VLD wil voor daadkracht staan. “Handen uit de mouwen en voeten op de grond”, zegt Gwendolyn Rutten. 

Daarom voegden verschillende kopstukken de daad bij het woord: ze papten symbolisch een bord met de nieuwe verkiezingsslogan van de partij. "Maar we weten natuurlijk dat we geen verkiezingen winnen door campagne te voeren alleen", zegt Rutten. "Mensen liggen niet wakker van de zoveelste affiche. We gaan de verkiezingen winnen door dingen te doen, niet door erover te praten."

"We staan positief in het leven en geloven dat het beter kan. We wachten niet af maar we nemen initiatief. En altijd met heel veel goesting", aldus Rutten. "Zo proberen we dingen beter te maken voor iedereen. Straat per straat en buurt per buurt, zonder iemand achter te laten."

Vicepremier Alexander De Croo wijst erop dat 80 procent van de Vlamingen tevreden is over hun buurt. "In meer dan de helft van de gemeenten in Vlaanderen zitten we in de meerderheid en we hebben meer dan 70 burgemeesters", zegt hij. Hét uithangbord die de liberalen graag naar voor schuiven is de Mechelse burgemeester Bart Somers, die zijn stad de afgelopen tien jaar op de kaart heeft gezet. "We kunnen Vlaanderen nóg beter maken", zegt Rutten nog. "Straat na straat en buurt na buurt."

De partijtop kreeg meteen de gelegenheid om hun eigen slogan in de praktijk om te zetten: ze probeerden een auto vooruit te duwen die was vastgeraakt in de modder naast de loods in Huldenberg. Meteen bleek ook dat er iets meer nodig was dan een kiesslogan.

Videospeler inladen...

Open VLD is de eerste partij om de kiescampagne op gang te trappen, op een moment dat de hele Wetstraat met vakantie is. Wat is de ambitie van Open VLD en wat bedoelen ze eigenlijk met “gewoon doen”? Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten legt het uit in "Terzake".    

Videospeler inladen...

Meest gelezen