Videospeler inladen...

Opnieuw brand in Russisch winkelcentrum: al een dode en zes gewonden

In het oosten van Moskou is brand uitgebroken in een winkelcentrum. Daarbij vielen een dode en zes gewonden. Het is al de tweede brand op nauwelijks twee weken tijd in een Russisch winkelcentrum. Eind maart vielen 64 doden bij een brand in een winkelcentrum in het Siberische Kemerovo. 41 van hen waren kinderen. 

Het winkelcentrum in het oosten van Moskou, "Perseus voor kinderen", is gespecialiseerd in kinderartikelen. De brand startte op de vierde verdieping, waar zich ook het amusementspark bevond, maar kon snel worden geblust door de brandweer. 

Een medewerker van het winkelcentrum overleefde de brand niet. Volgens de lokale autoriteiten slaagde hij er door de dikke rook niet in om de uitgang op tijd te vinden. Zes brandweerlieden raakten gewond. De ruim 600 bezoekers van het winkelcentrum konden op tijd worden geëvacueerd door de brandweer. Niemand van hen raakte gewond.

Er wordt nu een onderzoek geopend naar de oorzaak van de brand, waarbij vooral op nalatigheid zal worden gelet. 

Weeral brand in een winkelcentrum

Eind maart brak er brand uit in een winkelcentrum in Kemerovo, Siberië. Daarbij kwamen 64 mensen om het leven, waarvan 41 kinderen. Al snel bleek toen dat het hoge dodental te wijten was aan nalatigheid en slordigheid wat de veiligheidsprocedures betrof. Zo waren de nooduitgangen bijvoorbeeld geblokkeerd, waardoor velen niet konden vluchten. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen