Zware brand in gebouw van residentie Belgische ambassadeur in Stockholm

In het centrum van Stockholm is een zware brand uitgebroken in het gebouw waar onder meer de residentie van de Belgische ambassadeur is gevestigd. In de residentie was op het moment van de brand niemand aanwezig. Veertien mensen raakten gewond in andere delen van het gebouw.  

De brand brak rond de middag uit op de derde verdieping van het gebouw, waar de ambassade van Portugal is gevestigd. Het vuur verspreidde zich daarna naar de rest van het gebouw. De brandweer was snel ter plaatse en wist het vuur te blussen. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken en zond een signalement uit. Een verdachte is intussen opgepakt.  

De residentie van de Belgische ambassadeur bevindt zich op de vijfde verdieping van het gebouw. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken was daar op het moment van de brand niemand aanwezig. Het is niet geweten of er materiële schade is.

In het gebouw bevinden zich ook nog de ambassades van Tunesië en Argentinië. 

Meest gelezen