“Geef een (bijna gratis) prentenboek cadeau”

Het hazenverhaal “Raad eens hoeveel ik van je hou” is vanaf vrijdag 6 april voor een prikje te koop in boekhandels en speelgoedwinkels. Om cadeau te doen aan kinderen en hen aan te zetten tot lezen.

De actie “Geef een prentenboek cadeau” komt overgewaaid uit Nederland. De missie van het project is om kinderen, zeker kinderen die niet opgroeien tussen boeken thuis, elk jaar een kinderboekklassieker cadeau te geven voor 2 euro.

Want “lezen en voorgelezen worden opent een wereld van verhalen die de fantasie prikkelen en vensters openen naar nieuwe avonturen, mensen en culturen.” Lezen heeft niets dan voordelen, zeggen de initiatiefnemers. "Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving."  

Toen ging hij naast hem liggen en fluisterde met een glimlach: ik hou van jou tot aan de maan en weer terug.

Dit jaar is het laaggeprijsde boek “Raad eens hoeveel ik van je hou”, een hartverwarmend verhaal over Hazeltje en Grote Haas. Het boek van de Noord-Ierse schrijver Sam McBratney en de Britse illustratrice Anita Jeram kwam uit in 1994 en werd een internationale bestseller én klassieker. Sindsdien is er ook een tekenfilmreeks en een theatervoorstelling van gemaakt, maar de echte ervaring blijft natuurlijk het boek van papier, met schitterende tekeningen en een mooie, ontroerende tekst. Ideaal om voor te lezen en samen in te bladeren voor het slapengaan.

Vanaf vrijdag 6 april tot en met 31 mei is het te koop voor 2 euro in de meeste boekhandels en speelgoedwinkels in Vlaanderen. De lijst vindt u hier.

Meest gelezen