820 bomen uit Kluisbos moeten weg, om andere fauna en flora meer kans te geven

In het kluisbos in Kluisbergen worden vanaf september 820 bomen omgehakt. Zo krijgt de fauna en flora opnieuw wat meer kans om te groeien.

Er moet een verdunning gebeuren in het bos. Daarom zullen er vanaf september 820 bomen worden omgehakt. De maatregel past binnen het beheerplan van het bos om de biodiversiteit van het kluisbos opnieuw te vergroten. Het bos bestaat momenteel bijna alleen maar uit beuken, die ook nog eens even oud zijn. 

Het is een normale ingreep die op termijn ook ecologische voordelen zal hebben. Ook voor de dieren is het een voordeel, zegt Xavier Coppens, regiobeheerder. "In 2010 hebben we al zo een verdunning gedaan en intussen zien we dat er veel meer reeën in het Kluisbos zijn. Deze verdunning zal nu dus ook positieve gevolgen hebben voor de dieren." 

Meest gelezen