Vader na ongeval met skilift: "Ik dacht eerst dat mijn zoon dood was"

Een jongen van 10 uit Koekelare viel dinsdagochtend uit een skilift in het Franse oord Risoul. Hij heeft enkele breuken. Maar zijn rugwervels en nek zijn gelukkig niet geraakt. De jongen droeg een helm en die heeft hem gered.

De lift begon te schommelen en de beveiliging van de zetellift ging plots open. Hij gleed eruit en viel zo'n 9 meter lager. Zijn zus kon zich nog net vastgrijpen.

De vader van de jongen, was in paniek: "Ik dacht dat hij dood was toen ik hem zag liggen. Ik sprak hem aan, maar hij reageerde niet meer, hij bleef gewoon naar de lucht kijken.

Snelle hulp

Op de piste verzorgden professionele hulpdiensten hem snel. Hij werd daarna met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht. De jongen ligt nog in het ziekenhuis in Frankrijk waar de pijn verzacht wordt met morfine. Ze hopen volgende week terug te kunnen keren naar België.

Meest gelezen