Familiepark Aviflora wordt vandaag openbaar verkocht

Het is al drie jaar geleden dat het familiepark Aviflora failliet ging. De terreinen in Ingelmunster worden vanmiddag openbaar verkocht. Voor eigenaar Marnick Goossens was dat faillissement een drama.

Marnick Goossens zal zelf niet bij de openbare verkoop aanwezig zijn. Hij is nu buschauffeur en verblijft in Duitsland. "Ik was er graag bij geweest, maar dan wordt de wonde weer opengereten. Misschien is het beter dat ik in Duitsland ben."

Ondernemen in de genen

Marnick Goossens heeft diep gezeten. Toch kriebelt het nog om opnieuw een zaak op te starten. "Het zit wellicht wat in mijn genen. Soms denk ik dat ik graag weer iets zou opstarten, maar nu sta ik er natuurlijk veel meer bij stil. Omdat ik zoveel heb moeten incasseren, ben ik nu veel voorzichtiger. Maar ik ben heel tevreden met wat ik nu doe. Ik kom nu in streken waar ik nooit ben geweest, vroeger zat ik bijna 24u op 24u in het park."

Blijven positief bekijken

Hij zou het nu helemaal anders aanpakken. "Het park was te verouderd toen ik het overnam. De maatschappij is ook enorm veranderd. De wet wordt nu heel strikt nageleefd."

Openbare verkoop

Marnick Goossens vermoedt dat de prijs laag zal zijn, want de gebouwen zijn verloederd en weinig of niets meer waard. Een deel van de grond is wel bouwgrond, die zal meer waard zijn. Aviflora wordt vanmiddag verkocht in "'t Elfde gebod" in Izegem.

Meest gelezen