Bijna 100 banen op de tocht door sluiting Teleflex Medical in Tongeren

Bij Teleflex Medical in Tongeren staan bijna 100 jobs op de helling. Het Ierse management heeft tijdens een bijzondere ondernemingsraad de geplande sluiting bekendgemaakt.

Teleflex Medical is onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Teleflex, een leverancier van onder meer medische apparatuur. De vestiging in Tongeren is een distributiecentrum. Die werkzaamheden wil het bedrijf naar Frankfurt verhuizen.

Daardoor zouden 20 bedienden en 76 arbeiders nog dit jaar hun werk verliezen. Volgens de directie is de verhuis noodzakelijk, omdat er in Tongeren te weinig opslagcapaciteit zou zijn.

"Deze aankondiging is een donderslag bij heldere hemel voor alle betrokkenen", reageert vakbondsman Tom Peeters . "De productiviteit is nog nooit zo hoog geweest en de afgelopen jaren werd er 1,5 miljoen euro geïnvesteerd."

"Deze beslissing heeft niets met productiviteit of slechte resultaten te maken, maar alles met grotere winsten voor de Amerikaanse multinational. Het is niet toevallig dat het Europese hoofdkwartier in het fiscaal gunstige Ierland gevestigd is", besluit Peeters.

Meest gelezen