Bollywoodster vijf jaar in de cel wegens antilopestroperij

Salman Khan, superster van de Indiase cinema en een van de best betaalde acteurs ter wereld, is veroordeeld tot een celstraf en een boete, omdat hij twee zeldzame antilopen had doodgeschoten.

De feiten dateren van 1998, toen Salman Khan de film "Hum Saath Saath Hain” draaide in de westelijke staat Rajasthan. Hij schoot toen twee zeldzame Indiase hertengeitantilopen (foto hier onder) dood in een reservaat. De lokale Bishnoi-gemeenschap, die de antilopen vereert, sleepte de filmster voor de rechter. 

De "black buck case" houdt India al jaren in de ban. Het was al het vierde proces over de stroperij. Ook het Indiase Hooggerechtshof was ermee gemoeid. Nu is Salman Khan veroordeeld tot 5 jaar cel een boete van 10.000 roepies (125 euro). Honderden agenten waren bij het gerechtsgebouw om de fans op afstand te houden. Eerder werd Salman Khan in een andere zaak vrijgesproken. Bij een auto-ongeluk reed hij toen vijf mensen aan, van wie er een overleed.
 

Schatrijk en beroemd

Salman Khan (°1965) is een superster van de Indiase Bollywoodindustrie, en een van de best betaalde acteurs van de hele wereld. In de lijst van het blad Forbes staat hij op de 9e plaats. Al 30 jaar zingt, acteert en presenteert hij tv-programma’s.  Op het witte doek speelt hij vooral de slechterik. In het echte leven runt hij ook een liefdadigheidsorganisatie. Zijn beroemdheid leverde hem een beeld op in het Indiase wassenbeeldenmuseum Madam Tussauds in New Delhi. 

Meest gelezen