Burgemeester Willy Demeyer trekt PS-lijst in Luik

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober trekt burgemeester van Luik Willy Demeyer de PS-lijst. Dat heeft de lokale PS-afdeling beslist. Minister van Hoger Onderwijs in de Franse Gemeenschap Jean-Claude Marcourt is lijstduwer.

Demeyer is burgemeester van Luik sinds 1999. Momenteel bestuurt de PS de stad samen met het CDH.     

Voor de provincieraadsverkiezingen heeft de Luikse PS-afdeling huidig gedeputeerde Paul-Emile Mottard aangeduid als lijsttrekker. Mottard was voorzitter van de door schandalen geplaagde intercommunale Publifin. Die functie moest hij in februari neerleggen nadat hij een passage over verloningen in een rapport van de raad van bestuur aan de Waalse regering had laten aanpassen.

Mottard zelf had het over een onhandigheid in de formulering, die er overigens op vraag van de ondervoorzitter, een MR-policus, zou zijn gekomen. Het ontslag werd bij de Luikse PS als een onrecht ervaren.

Meest gelezen