Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Dolce & Gabbana nemen hun modelabel mee in het graf

Domenico Dolce en Stefano Gabbana willen niet dat hun modelabel voortleeft na hun dood. Als 1 van de ontwerpers overlijdt stopt het merk "Dolce & gabbana" met bestaan.

Modeontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana richtten samen het bijzonder succesvolle merk "Dolce & gabbana" op, maar dat succes is eindig. In een interview met de Italiaanse krant Il Corriere della Sera stellen de 2 ontwerpers dat ze hun modehuis nooit zullen
verkopen en dat niemand hen zal opvolgen na hun dood. 

Wanneer we dood zijn, zijn we dood

Stefano Gabbana

"Wanneer we dood zijn, zijn we dood. Ik wil niet dat een Japanse designer "Dolce & gabbana" begint te ontwerpen", aldus Gabbana aan de krant. "Wanneer we als koppel uit elkaar zijn gegaan, hebben we gezegd dat het het beste was om alles te verdelen. Want als ik zou sterven, zou hij de dag erna achterblijven met, bijvoorbeeld, mijn nicht die er niets van kent, en het bedrijf ruïneert. We hebben een trust opgericht waar geen van ons beide aan mag komen."

Dolce voegt nog toe dat de twee elk overnamevoorstel weigeren: "Je kunt nog zoveel geld hebben, maar als je niet meer vrij bent, wat doen je dan? Je gaat niet naar het kerkhof met een kist vol geld."

Het kan ook anders. In maart overleed Hubert de Givenchy op 94-jarige leeftijd. Die couturier ging in 1995 met pensioen en droeg zijn mode-imperium toen over aan John Galliano. Dolce en Gabbana zien zo'n overname dus niet zitten.

"Dolce & gabbana" is een van de Italiaanse modegroepen met de hoogste omzet. De verkoop bracht het bedrijf volgens Reuters in het recente boekjaar (tot maart 2017) 1,3 miljard euro op.

Meest gelezen