Videospeler inladen...

Ethische hacker Inti De Ceukelaire: "Zoekmachine toont deel van wachtwoord en dat gaat te ver"

Ethische hacker Inti De Ceukelaire vindt dat de zoekmachine met gelekte wachtwoorden te ver gaat. "De website toont een deel van het wachtwoord. Makkelijke wachtwoorden kunnen daardoor snel worden geraden", zegt hij.

De Ceukelaire benadrukt dat de gegevens in de zoekmachine vaak al jarenlang circuleren op het internet. "Er bestaat zelfs al een gelijkaardige website: haveibeenpwned.com", zegt hij. Ook op die website kunt u uw e-mailadres opzoeken, maar u krijgt alleen een melding te zien of uw wachtwoord gelekt is of niet.

"Deze nieuwe site gaat nog een stukje verder en toont de eerste twee letters van het wachtwoord. Dat wachtwoord kan daardoor snel geraden worden door mensen met slechte bedoelingen. Het maakt het voor hackers ook gemakkelijker om te gaan kijken wie we moeten hacken om een bedrijf binnen te raken. Daar ben ik geen voorstander van", zegt hij.

Wie zijn e-mailadres terugvindt in de zoekmachine, verandert best zo snel mogelijk zijn wachtwoord, benadrukt De Ceukelaire. Dat doet u sowieso best regelmatig.

Meest gelezen