Groen over lening aan De Warande: "Dit is de kracht van zelfbediening"

Zakenclub De Warande krijgt van de Vlaamse regering een renteloze lening van 800.000 euro, voor een termijn van 20 jaar. Kán niet, vindt Groen, want in ruil krijgt de Vlaamse regering een 60-tal lidmaatschappen, die ze zelf mag verdelen over kabinetschefs, ministers en topambtenaren.

“Dit is de kracht van zelfbediening, niet de kracht van verandering", reageert Groen-voorzitter Meyrem Almaci. "Terwijl Vlaamse regering bespaart op mensen en facturen verhoogt, deelt ze cadeaus uit aan een select groepje. Groen roept minister-president Geert Bourgeois op tot verantwoordelijkheidszin en de beslissing terug te draaien.”

Vlaams fractieleider Björn Rzoska vindt deze gang van zaken wraakroepend. "Er wordt zogezegd een renteloze lening toegekend terwijl het de facto een subsidie is aan een eliteclub met een exquise restaurant. De Vlaamse regering subsidieert de terugbetaling van de lening door dure lidmaatschappen te kopen. Duur gaan dineren op kosten van de belastingbetaler is onaanvaardbaar. Als de PS dit had gedaan schreeuwt N-VA moord en brand. Maar blijkbaar weegt N-VA met twee maten en gewichten.”

"Deze Vlaamse regering zegt aan haar burgers ‘trek uw plan’, maar maakt wel heel opmerkelijke uitzonderingen zolang het maar om selecte gezelschappen gaat,” zegt Almaci nog. 

Meest gelezen