Illegaal paintballkamp in Oudenaarde ontmanteld

In Welden bij Oudenaarde is een illegaal paintballterrein ontdekt in natuurgebied de Reytmeersen. Paintballen in natuurgebieden is uiteraard verboden, het is ook slecht voor het milieu en gevaarlijk voor mens en dier. Natuur en Bos, de uitbater van de Reytmeersen, gaat nu een proces verbaal op stellen.

Her en der in de bosjes in natuurgebied de Reytmeersen in Welden zie je plastic bolletjes rondslingeren. Op het eerste zicht lijkt het afval maar als je ze van dichterbij bekijkt, wordt meteen duidelijk dat het om gebruikte verfkogels gaat.

Verfkogels

Het zijn niet de enige sporen van een illegaal paintballspel. Iets verderop zijn er in de bosjes kampen en beschuttingen gemaakt. De makers spaarden kosten noch moeite, want er werden zelfs paletten aangerukt en het natuurgebied ingesleept. De hele constructie wordt nu meteen afgebroken en het afval opgeruimd.

Paintballkamp

Boswachter Björn Deduytsche is bijzonder boos: "Dit is erg gevaarlijk voor mens én dier. Het natuurdomein de Reytmeersen is één van de weinig gebieden die vrij toegankelijk zijn voor bezoekers. Er wandelen, lopen en fietsen heel wat mensen en kinderen rond. Daarenboven is het ook een gebied waar we wilde runderen laten grazen, ook voor hen zijn de paintballers én de plastic kogels die ze achterlaten erg schadelijk."

Paintballen in natuurgebied is verboden en een schending van het bosdecreet. Er hangt de daders een fikse straf boven het hoofd. Uitbater Natuur en Bos heeft intussen al een proces verbaal opgesteld en vraagt iedereen die tips heeft om zich te melden. 

Meest gelezen