Na 80 jaar geen Detiège meer in de Antwerpse gemeentepolitiek

Maya Detiège komt niet meer op bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Ze zat 11 jaar in de gemeenteraad voor de sp.a en is ook kamerlid.

De naam Detiège is natuurlijk niet onbekend in het Antwerpse stadhuis. Haar grootvader Frans was jarenlang schepen en korte tijd burgemeester. Moeder Leona Detiège was 8 jaar burgemeester van Antwerpen, tot de Visa-crisis in 2003. Maya wil lokaal plaats maken voor jonge mensen om daar politieke ervaring op te doen.

"Het was best een emotionele beslissing maar ik volg de koers van de partij om geen mandaten te cumuleren en ga voluit voor de federale verkiezingen volgend jaar", zegt ze. Detiège wil op federaal vlak de Antwerpse belangen blijven verdedigen, op het vlak van tewerkstelling bijvoorbeeld. Mogelijk zal ze de lijst voor het district wel steunen.

 

Meest gelezen