Videospeler inladen...

Peeters reageert op De Wever: "Nederlands gedoogbeleid een erfschuld? Zwaar overtrokken en niet juist"

Kris Peeters (CD&V) vindt het spijtig dat er een "zwartepietenspel" aan de gang is over de drugscriminaliteit in Antwerpen. Gisteren wees burgemeester Bart De Wever (N-VA) met een beschuldigende vinger naar het Nederlandse gedoogdbeleid inzake drukgs en nam zelfs het woord "erfschuld" in de mond. 

Volgens Peeters, kandidaat-burgemeester voor CD&V in Antwerpen, is het "zwaar overtrokken en niet juist" van De Wever om het gedoogbeleid in Nederland op die manier met de vinger te wijzen voor het drugsprobleem in Antwerpen. "Het gedoogdbeleid gaat over cannabis en wiet, en heeft geen betrekking op cocaïne", aldus Peeters in "Terzake".

Peeters erkent dat Belgisch-Limburgse gemeenten wel degelijk last ondervinden van het Nederlandse gedoogbeleid over softdrugs. "Maar in het "heel belangrijke dossier (van de cocaïnecriminaliteit in Antwerpen) waarbij mensen geconfronteerd worden met granaten en kogelinslagen, heeft het geen enkele toegevoegde waarde om te zeggen dat het de Nederlanders zijn die ons dit lappen", reageert de CD&V-politicus.

Kris Peeters vindt dat de problematiek erg au sérieux moet genomen worden. "Dit overstijgt een burgemeester van Antwerpen, dit moet ook aangepakt worden op federaal niveau door de ministers van Justitie en Binnenlandse zaken", klinkt het. Zo heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) deze week in Marokko een akkoord gesloten om beter samen te werken rond inbeslagnames en verbeurdverklaringen.

Meest gelezen