DHA

Vier doden bij schietpartij op universiteit in Turkije

Bij een schietpartij op de Osmangazi universiteit in Turkije, in de westelijke provincie Eskisehir, zijn vier mensen gedood, drie anderen raakten gewond. Dat meldt het Turkse staatspersbureau. De slachtoffers zijn allemaal werknemers van de universiteit. De schutter werd opgepakt.

Bij een schietpartij op de Turkse universiteit Osmangazi heeft een schutter, zelf een onderzoekesassistent aan de universiteit, vier mensen gedood. De dader heeft een assistent-decaan, een faculteitssecretaris, een docent en een medewerker van de onderwijsfaculteit doodgeschoten. Drie anderen raakten gewond.

Rector Hasan Gönen zei tegenover de krant Hürriyet dat de schutter het bureau van een decaan was binnengedrongen. Die was er echter niet, waarop de schutter het bureau verliet en vier personen doodschoot.

"Geen terreurdaad"

De man, geïdentificeerd als Volkan D., zou zichzelf na de schietpartij overgegeven hebben aan de politie, dat melden verschillende Turkse media. Het motief van de man is voorlopig onduidelijk.

Volgens CNN Turk beschouwt de politie de schietpartij niet als een terreurdaad. Ngo's hebben al vaak aan de alarmbel getrokken over het stijgend aantal wapens dat in Turkije in omloop is.

Meest gelezen