StuBru animeert oud interview met Kurt Cobain, exact 24 jaar na zijn overlijden

StuBru heeft in zijn archieven een oud interview opgeduikeld met Kurt Cobain, de populaire frontman van de legendarische band Nirvana, en het verwerkt tot een animatiefilmpje. Vandaag precies 24 jaar geleden overleed Cobain. Drie dagen later werd zijn lichaam gevonden in zijn woning in Seattle.

Precies 24 jaar geleden, op 5 april 1994, overleed Kurt Cobain. Pas drie dagen later werd zijn lichaam gevonden in zijn woning in Seattle. Die verjaardag was de aanleiding voor Studio Brussel om nog eens een oud interview uit de archieven op te duikelen.

Op 23 november 1991 speelde Kurt Cobain met Nirvana in een uitverkochte zaal Vooruit in Gent. Het was de derde en meteen ook laatste passage van de band in België. In het voorprogramma stond toen "Hole", de groep rond frontvrouw Courtney Love met wie Cobain later zou trouwen.

De grungeband had net zijn tweede plaat "Nevermind" uitgebracht en stond met onder meer "Smells Like Teen Spirit" op de rand van de complete doorbraak. Toenmalig Studio Brussel-reporter Niels Delvaux kon Kurt Cobain de dag van het optreden strikken voor een interview. 

Hieronder kan u het interview - gemonteerd op een animatie -beluisteren:

Niemand had voorspeld dat het interview nadien zo'n mythische status zou krijgen.

Toenmalig StuBru-reporter Niels Delvaux

Toenmalig Studio Brussel-reporter Niels Delvaux herinnert zich het gesprek nog goed: “Het interview met Kurt Cobain was een geval van the right time & the right place. We wisten dat we mee moesten zijn met Nirvana. We hadden het nieuwe album net opgepikt en konden Kurt Cobain in Vooruit strikken voor een interview. Maar niemand had voorspeld dat het interview nadien zo'n mythische status zou krijgen."

Primeur

Courtney Love speelde die avond met haar band Hole het voorprogramma van Nirvana. Op die manier botste Niels toen op een ongewone primeur: "Kurt Cobain liet in het interview vallen dat hij iets had met Courtney. Het was niet ongewoon dat muzikanten met elkaar het bed indoken dus dat leek toen ook niets bijzonders.”

1993 AP

Meest gelezen