Tien mensen in ziekenhuis na brand in woningblok op Linkeroever in Antwerpen

In een sociale woningblok op de Antwerpse linkeroever is gisteravond, kort voor 23 uur, brand ontstaan. Tien bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht met een rookvergiftiging, zegt de brandweer. De hulpdiensten waren massaal ter plaatse.

De brand ontstond op de vijfde verdieping van het gebouw in de Halewijnlaan. Het getroffen appartement is uitgebrand en onbewoonbaar. Er was ook een grote rookontwikkeling.

Bij aankomst van de hulpdiensten waren de bewoners zelf al begonnen met de evacuatie. Een aantal bewoners was naar boven gevlucht. Zij werden door de brandweer naar buiten begeleid langs de traphal. Een tiental bewoners, onder wie de bewoonster van het appartement waar het vuur uitbrak, is met lichte rookinhalatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Het medisch interventieplan werd afgekondigd. Ziekenwagens van het Rode Kruis kwamen ter plaatse om de gewonden te verzorgen. De geëvacueerden werden opgevangen in bussen van De Lijn.

De brandweer heeft het appartement nog geventileerd. De
oorzaak van de brand is nog onbekend. 

Meest gelezen