TV-man op de planken: Rob Vanoudenhoven maakt “Het XIIIe Werk”

Voormalig tv-presentator Rob Vanoudenhoven werkt aan een solotheatervoorstelling over zijn eigen leven.

Rob Vanoudenhoven raakte bekend in het panel van het legendarische programma “Alles kan beter” van Mark Uytterhoeven. Daarna maakte hij de spraakmakende reeks “De XII werken”, waarin hij en een bekende Vlaming elkaar een opdracht gaven. Dat succes uit 1998  kon hij daarna niet meer evenaren. In 2005 stapte Vanoudenhoven over van VRT naar VTM, waar hij “Robland” maakte. Voor VRT speelde hij in 2012 ook nog de rol van taxichauffeur in "Taxi Vanoudenhoven". Daarna was hij vooral publieksopwarmer. 

Nu werkt hij aan een voorstelling waarin hij voor het eerst solo op de planken staat. “Geen traditionele comedy”, zegt Vanoudenhoven aan “Het Nieuwsblad”. “Ik vertel over mijn eerste vijftig jaar op deze planeet, zonder dat ik per se humor in mijn verhalen wil krijgen.”

Vanoudenhoven is aan try-outs bezig en stelt zijn show ook voor op de Gentse Feesten. Het is de bedoeling om vanaf het najaar langs culturele centra te toeren. De voorlopige titel "Het XIIIe Werk" is een knipoog naar zijn verleden, waar hij naar eigen zeggen nog vaak wordt op aangesproken.

Meest gelezen