Uitvaart van buschauffeur die omkwam bij ongeval in Duitsland zal zonder lichaam plaatsvinden

Het parket in Duitsland wil pas volgende week maandag een autopsie doen op het lichaam van de verongelukte buschauffeur Rudy Veugelen uit Herent. Daardoor zal de uitvaartplechtigheid nu zaterdag zonder zijn lichaam plaatsvinden.

Rudy Veugelen was vorige zaterdag met een bus vol toeristen op weg naar Oostenrijk toen hij in de Duitse deelstaat Beieren op een stilstaande vrachtwagen inreed. Voor Rudy kon geen hulp meer baten. Zijn collega-chauffeur raakte zwaar gewond. Opmerkelijk is dat het Duitse parket nog altijd geen autopsie heeft uitgevoerd op het lichaam van Rudy. Het wil die autopsie pas maandag uitvoeren. En dat terwijl de uitvaart nu zaterdag al plaatsvindt.

"Meestal meer begrip voor leed van familie"

Voor de familie van Rudy is het nieuws een nieuwe tegenslag. Druk vanuit politieke hoek kon ook geen oplossing bieden. En dus zal de uitvaart van Rudy nu noodgedwongen rond een foto van Rudy moeten gebeuren. Bij het betrokken uitvaartcentrum hebben ze dit nog maar zelden meegemaakt. "Het gebeurt wel eens dat mensen hun lichaam aan de wetenschap schenken. In dat geval gebeurt de uitvaart rond een foto van de overledene, maar dit hebben we nog niet meegemaakt. Meestal is er meer begrip voor het leed van de familie", klinkt het.

De uitvaartplechtigheid voor Rudy Veugelen vindt nu zaterdag om 16 uur plaats in Herent.

Meest gelezen