© VRT Lies Willaert

Vlaamse televisie 4 keer genomineerd voor Rockie Awards in Canada

De televisieprogramma's "Salamander", "De infiltrant", "De laatste 24 uur" en "Sorry voor alles" zijn alle vier genomineerd voor een Rockie Award in het Canadese Banff. 

4 Vlaamse televisieprogramma's zijn genomineerd voor de officiële selectie van het World Media Festival in het stadje Banff, in de Canadese Rockies. "Salamander", "De Infiltrant", "De laatste 24 uur" en "Sorry voor alles" maken er kans op een Rockie Award.

"Sorry voor alles" kan zich nu meten met een show als "America's got talent"

Kamiel De Bruyne, bedenker "Sorry voor alles"

In "Sorry voor alles" wordt een gewone Vlaming gedurende een maand gevolgd met behulp van verborgen camera. Het één-programma, gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof, is een productie van Warner Bros België en won eerder al een Emmy Award.

Bedenker Kamiel De Bruyne reageert opgetogen in een reactie aan VRT NWS: "We hebben al verschillende nominaties binnengekregen, maar het blijft leuk om erkenning te krijgen. De "Rockies" zijn ook wel belangrijke prijzen, dus dat maakt het bijzonder." zegt De Bruyne.

"Zo kan"Sorry voor alles" zich meten met een gigantische show als "America's got talent", dat maakt het echt indrukwekkend. En nu weten we ook dat de jury van de Emmy's zich niet vergist heeft." (lacht)

(Lees verder onder foto)

Filip Peeters in "Salamander"

Ook "Salamander" is genomineerd voor een Rockie Award. Het tweede seizoen van de serie, met onder meer Filip Peeters en Wim Opbrouck, ging in januari 2018 in première op één en kunt u nog 5 dagen herbekijken via VRT NU. "Salamander 2" is een reeks van Skyline Entertainment, mee gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

Ook VTM  heeft 2 nominaties in de wacht gesleept. "De infiltrant" is een politieserie met onder andere Geert Van Rampelberg en Dirk Roofthooft. De serie, in het Engels vertaald als "The infiltrator", is een productie van Eyeworks Film & TV Drama.  In "De laatste 24 uur" van productiehuis De Mensen ging Nathalie Meskens een dag lang op stap met bekende Vlamingen zoals Staf Coppens, Herman Brusselmans en Willy Sommers. Samen beleefden ze "een laatste dag" vol verrassingen en ontmoetingen met de mensen die belangrijk zijn in hun leven. In Banff heet de serie "The last 24 hours". 

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een gala-uitreiking op maandag 11 juni in Banff.

Meest gelezen