Videospeler inladen...

Zuckerberg spreekt: beluister hier hoe de Facebookbaas uw vertrouwen wil herwinnen

Facebook bevindt zich in het oog van een mediastorm nadat bekend werd dat de gegevens van 87 miljoen mensen, onder wie tienduizenden Belgen, mogelijk zijn misbruikt. Facebooktopman Mark Zuckerberg gaf daarop uitzonderlijk tekst en uitleg in een conference call waar ook VRT NWS bij aanwezig was. Beluister hieronder (in het Engels met ondertitels) hoe Zuckerberg uw vertrouwen wil herwinnen.

De conference call was een telefonisch groepsgesprek met journalisten die vragen konden stellen. Voor VRT NWS nam Tim Verheyden deel. Het gesprek zelf duurde iets minder dan een uur. We hebben daaruit voor u twee fragmenten geselecteerd die u hieronder kunt beluisteren.

Zuckerberg over de vertrouwensbreuk

Het eerste fragment is een samenvatting van de belangrijkste punten die aan bod zijn gekomen in het gesprek. Zuckerberg heeft het onder meer over het feit dat hij niet van plan is op te stappen als topman en over de vertrouwensbreuk die er door het dataschandaal is.

Videospeler inladen...

Zo wil Zuckerberg fake news de wereld uit

Een groot stuk van het gesprek ging over de aanpak van fake news. Facebook zou te lang te weinig hebben gedaan om de bewuste verspreiding van valse informatie tegen te houden. Zuckerberg erkent dat en geeft aan hoe hij de verschillende vormen van fake news nu en in de toekomst wil aanpakken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen