Zware brand in ziekenhuis in Turkije

In het Turkse Istanboel woedt een zware brand in een groot ziekenhuis. De brand is gedeeltelijk onder controle, meldt de gouverneur van Istanboel. Volgens Turkse media zijn alle patiënten, behalve die op intensieve zorgen, geëvacueerd. Momenteel zijn er geen slachtoffers.

Op beelden op sociale media is te zien hoe in de stad Istanboel verschillende verdiepingen in een groot ziekenhuis in lichterlaaie staan en hoe dikke zwarte rook uit het gebouw komt. Volgens Turkse media zijn alle patiënten, behalve die op intensieve zorgen, inderhaast geëvacueerd.

"De brand is gedeeltelijk onder controle", aldus de gouverneur van Istanboel Vasip Sahin tijdens een geïmproviseerd perspunt in de vooravond. "Op dit moment is er geen slachtoffer te betreuren. De brand heeft enkel aan de buitenkant van het gebouw gewoed."

Ook de burgemeester van de wijk Gaziosmanpasa, waar het ziekenhuis zich bevindt, bevestigde dat er momenteel geen doden gevallen zijn. Hij voegde er wel aan toe dat er wel verschillende mensen overgebracht werden naar andere ziekenhuizen omdat ze bevangen werden door de rook.

Op dit moment is er geen slachtoffer te betreuren. De brand heeft enkel aan de buitenkant van het gebouw gewoed

Vasip Sahin

In het ziekenhuis bevinden zich, volgens CNN Turk, 250 bedden. Het gebouw telt 14 verdiepingen. Mensen die ontsnapten aan de brand, spraken over chaotische taferelen in het ziekenhuis.

Wat de oorzaak is van de brand, is nog onduidelijk. De brand zou begonnen zijn op het dak van het gebouw. Verschillende media melden dat er ontploffingen te horen waren door de brand. Ook daarvan is de oorzaak nog onduidelijk. 

Meest gelezen