Videospeler inladen...

Ex-dubbelspion Skripal niet meer in kritieke toestand

De voormalige dubbelspion Sergej Skripal is aan de beterhand. Hij is niet langer in kritieke toestand. Dat zegt het ziekenhuis in Salisbury waar hij behandeld wordt. 

"Hij reageert goed op de behandeling, herstelt nu snel, en hij is niet langer in kritieke toestand", zegt Christine Blanshard, de medische directeur van het ziekenhuis in Salisbury. Eerder was ook al over zijn dochter Joelia bekend dat ze weer beter was.

Een maand geleden werden Skripal en zijn dochter vergiftigd met het zenuwgif novitsjok. Ze werden toen buiten bewustzijn en in kritieke toestand aangetroffen op een bankje in de stad Salisbury. Sindsdien liggen ze in het ziekenhuis.

De zaak leidt al weken tot diplomatieke hoogspanning tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland. De Britten gaan er van uit dat Rusland achter de moordaanslag zit, hoewel het nog wachten is op onomstotelijke bewijzen voor die beschuldiging.

Moskou zelf ontkent in alle toonaarden dat het verantwoordelijk is. In de VN-Veiligheidsraad in New York schoof de Russische ambassadeur de theorie naar voor, dat het juist westerse inlichtingendiensten zijn die Skripal hebben vergiftigd, om Rusland in diskrediet te kunnen brengen. 

Meest gelezen