Videospeler inladen...

Catalaanse leider Puigdemont heeft de gevangenis verlaten

De Catalaanse leider Carles Puigdemont is op borg vrij. Hij zat meer dan tien dagen in een Duitse cel. Het is wel nog niet duidelijk of hij zal worden overgeleverd aan Spanje of niet.

De Catalaanse leider Carles Puigdemont is op borg vrijgelaten in Duitsland. Daar zat hij al meer dan tien dagen in de cel in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein omdat Spanje een internationaal aanhoudingsbevel heeft uitgevaardigd.

Volgens een Duitse rechter is de Catalaanse leider alvast niet schuldig aan rebellie. Spanje heeft ook een tweede aanklacht legen Puigdemont lopen, voor geldverduistering. Het gaat om het geld dat is gebruikt voor de organisatie van het onafhankelijkheidsreferendum. Daar moet een Duitse rechter later nog over beslissen.

Het is dus nog niet duidelijk of Puigdemont al dan niet zal worden overgeleverd aan Spanje of niet.

AFP or licensors

Meest gelezen