Videospeler inladen...

Zeker zeven Palestijnen gedood bij protest in Gaza

Bij demonstraties in Gaza zijn zeker zeven doden gevallen. Meer dan 1.000 anderen raakten gewond, minstens 150 Palestijnen liepen schotwonden op.

Israëlisch geweervuur heeft zeker zeven Palestijnen dodelijk geraakt bij nieuwe protesten in Gaza. Er vielen ook ruim 1.000 gewonden, getroffen door rubberen en echte kogels, of door traangas. Ook Palestijnse journalisten zouden gewond zijn geraakt.

Langs de grens protesteerden - net als vorige vrijdag - zo'n 10.000 Palestijnen. Ze staken banden in brand om het zicht van de Israëlische scherpschutters te bemoeilijken. Het Israëlische leger beschuldigt Hamas ervan de rook te gebruiken om aanslagen uit te voeren langs de grens. Vanuit Tel Aviv werd ook al gewaarschuwd voor schade aan milieu en gezondheid door de brandende autobanden.

De "mars der terugkeer" werd vorige vrijdag door Hamas begonnen. Ook de vier volgende weken wil de terreurorganisatie op vrijdag protesten organiseren langs de grens. Aanleiding is de 70e verjaardag van de oprichting van de staat Israël, 14 mei. Sinds vorige vrijdag zijn al meer dan 27 doden gevallen. Het gaat om de bloedigste periode in de regio sinds 2014.

Meest gelezen