Dossiers geblokkeerd omdat vredegerecht van Grimbergen sluit

Het vredegerecht van Grimbergen sluit op 1 juni de deuren. Maar dat brengt nu al problemen met zich mee, want veel lopende dossiers zitten zo goed als geblokkeerd.

“Alle dossiers zitten vast omdat het vredegerecht van Grimbergen binnenkort verdwijnt”, zegt advocaat Patrick Mensalt. "We kunnen onze cliënten niet meer vertellen wanneer hun zaak precies zal voorkomen. De vrederechter kan zijn dossiers nog niet doorgeven aan zijn collega's in Meise of Vilvoorde omdat hij daar het recht nog niet toe heeft. Daardoor blijven dossiers gewoon liggen."

Hervorming vredegerecht 

Het vredegerecht van Grimbergen verdwijnt door de hervorming van de vredegerechten. Dat staat in een plan van minister van Justitie Koen Geens. De dossiers van Grimbergen en Kapelle-op-den-Bos verhuizen vanaf 1 juni naar Meise, terwijl die van Zemst onderdak krijgen bij het vredegerecht van Vilvoorde. "Wij hopen dat de minister snel gaat beslissen en ons laat weten hoe deze situatie verder moet." Het is ook nog niet duidelijk wat er precies met de vrederechter van Grimbergen zal gebeuren.

Meest gelezen