Gemeentes voorzien extra 'bloesemparkings' voor topdrukte in Haspengouw

De Haspengouwse gemeenten maken zich op voor een toeristische topperiode. Maar het kost wel wat moeite om voldoende parkeerplaatsen te voorzien.

Veel toeristen zakken de komende weken af naar Haspengouw om er de bloesems van de boomgaarden te bewonderen. Op piekmomenten veroorzaakt dat bloesemtoerisme parkeerproblemen.  Maar de gemeenten proberen wel zo goed als mogelijk hun voorzorgen te nemen.

Zo worden er in Kortessem op 3 locaties zo'n 300 extra parkeerplaatsen voorzien, zegt burgemeester Tom Thijsen (CD&V): "Die 3 bloesemparkings liggen aan de Lieveherenboomstraat, aan de scholencampus de Dageraad, wel alleen tijdens vakanties en weekends, en aan het KLJ-heem, vlakbij de Klokkenhofstraat."

"Als we echte piekmomenten hebben, zijn er niet voldoende plaatsen", geeft burgemeester Danny Deneuker (SP.A) van Borgloon toe. "Maar we hebben de voorbije jaren wel ingezet op een goede signalisatie."

Er zijn enkele trekpleisters in Borgloon, zoals bv. het doorkijkkerkje. "In die buurt kan je parkeren op inhammen langs de N79", zegt de burgemeester. "We hebben ook overeenkomsten gemaakt met de scholen, en we hebben de centrumparking."

Meest gelezen