Videospeler inladen...

Griekse natuurbeschermers zuiveren de kust van plasticafval: "De toestand is meer dan dringend"

Aan de kust van Legrena, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Athene, halen duikers plastic en ander vuilnis uit zee. De groep vrijwilligers slaat alarm over de enorme milieuschade.  Een onderzoek uit 2015 wees al uit dat 60 procent van de vervuiling van Griekse wateren samenkomt aan de Atheense Rivièra, een verzamelnaam voor de stranden ten zuiden van de Griekse hoofdstad. 95 procent van die afvalmassa is plastic. Sinds januari moeten ook de Grieken betalen voor wegwerpzakjes. Jaarlijks gooien ze elk minstens 296 van die plastic winkeltasjes weg. Bovendien recycleert Griekenland gemiddeld amper 16 procent van de afvalberg. Daarmee scoren ze ver onder het EU-gemiddelde van 44 procent.

Meest gelezen