Netwerk mensensmokkelaars opgerold bij internationale politieactie: ook arrestaties in ons land

Bij een internationale politieactie in het Verenigd Koninkrijk en ons land is een groot netwerk van mensensmokkelaars opgerold. In de regio rond Gent zijn 2 vermoedelijke mensensmokkelaars opgepakt.

De grootschalige politieactie had als doel om een netwerk van mensensmokkelaars op te rollen dat actief was tussen Irak en het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Britse autoriteiten zouden ze vorig jaar op drie maanden tijd bijna 3.000 migranten naar Europa hebben gesmokkeld.

De Britse en Belgische politiediensten hebben maandenlang samengewerkt voor de operatie. In de regio rond Gent werden twee vermoedelijke mensensmokkelaars opgepakt. Daarnaast is in de regio ook een jongen van 15 onderschept, toen hij aan boord ging van een vrachtwagen op weg naar Engeland. 

In het Verenigd Koninkrijk werden drie verdachten opgepakt, onder wie ook een man van 41 die de vermoedelijke leider is van het netwerk. Volgens de Britse autoriteiten hebben alle verdachten een link met de Koerdische gemeenschap. In dezelfde internationale operatie waren er eerder ook al arrestaties in Duitsland en Roemenië.

Meest gelezen