Nieuwe Star Wars voor het eerst te zien in Cannes

De Star Wars spin-off "Solo: a star wars story" kent zijn wereldwijde première op het filmfestival van Cannes. De film wordt in mei vertoond, buiten de festivalcompetitie.

"Solo: a star wars story" zit niet in de officiële selectie van het filmfestival van Cannes, maar zal er wel voor het eerst te zien zijn.  Cannes toont de film enkele dagen voor de officiële Belgische release op 23 mei, in Amerika moeten ze nog enkele dagen langer wachten. 

"Solo" is de tweede film in een reeks Star Wars spin-offs, na "Rogue one" uit 2016. De film vertelt het verhaal van de jonge Han Solo, gespeeld door Alden Ehrenreich, en zijn eerste ontmoeting met zijn geliefde ruimteschip "The millenium falcon". 

Alden Ehrenreich als Han Solo
IMP Features/Hollywood Picture Press

Het is niet de eerste keer dat Star Wars naar Cannes komt. "Star wars: attack of the clones" (2002) en "Revenge of the sith" (2005) werden ook al getoond tijdens het prestigieuze filmfestival, dat dit jaar loopt van 8 tot 19 mei.

Eerder werd de officiële openingsfilm "Everybody knows" al aangekondigd. Asghar Farhadi regisseert in die film het (film)koppel Penelope Cruz en Javier Bardem. Het volledige programma van Cannes wordt op 12 april bekendgemaakt.

Bekijk hieronder de trailer voor "Solo: a star wars story".

Meest gelezen