Gentse kotbaas weigert overleg met Gelijkekansencentrum Unia

Een kotbaas uit Gent, die veroordeeld is voor discriminatie, weigert alle overleg met Gelijkekansencentrum Unia. De man zocht openlijk nieuwe kotstudenten "tussen de 20 en 26 jaar met Belgische ouders". Unia probeerde verschillende keren om een gesprek met de man te voeren, maar omdat hij bleef weigeren, stapte het naar de rechter. De man is nu veroordeeld tot een dwangsom van 500 euro als hij nog discriminerende oproepen lanceert.

Vorige week veroordeelde de rechter een Gentse kotbaas omdat hij openlijk had geafficheerd dat hij enkel kotstudenten wilde tussen 20 en 26 jaar "met Belgische ouders". Dat is, uiteraard, een inbreuk tegen de discriminatiewet. Het Gelijkekansencentrum Unia bond de kat de bel aan. Het probeerde verschillende keren om een gesprek te hebben met de man maar die reageerde niet. Het centrum stapte dan maar naar de rechter, met succes, maar ook daar liet de kotbaas zich niet zien. Unia wil nog altijd samenzitten met de man, die kan trouwens nog verzet aantekenen tegen de beslissing. 

Gebeurt het wel vaker? 

"Het is erg uitzonderlijk dat er zo'n flagrante overtreding van de discriminatiewet gemeld wordt. We weten dat het vaker gebeurt maar meestal stiekem. Het feit dat deze man het zo openlijk deed, is echt wel opvallend.", zegt Els Keytsman van Unia. "Toch gebeurt het wel vaker.", zegt Keytsman nog: "Vorig jaar kreeg het centrum 81 klachten over huurdiscriminatie op basis van origine." 

Meest gelezen