Wim Oosterlinck

Twee winnaars voor Hautekietdictee, Kristien Bonneure beste bij prominenten

Het eenmalige Hautekietdictee der Nederlandse Taal is geëindigd op een ex aequo. Elsie Ribbens en Robert Joosen maakten allebei slechts twee fouten. Bij de prominenten was VRT-journaliste Kristien Bonneure de beste, met zeven fouten. 

Het programma "Hautekiet" organiseerde eenmalig het Hautekietdictee der Nederlandse Taal, dat vanochtend plaatsvond in de Senaat. 70 luisteraars en prominenten probeerden er de tekst van auteur Christophe Vekeman zou foutloos mogelijk te schrijven. 

Het dictee eindigde op een ex aequo. Elsie Ribbens en Robert Joosen maakten allebei slechts twee fouten.  Zij werden door Ruud Hendrickx omschreven als "Dicteetijgers". Joosen maakte er geen geheim van dat hij geoefend had.  "Anders lukt het niet op deze manier", zei hij. 

Bij de prominenten sprong VRT-journaliste Kristien Bonneure (links op foto boven) eruit, zij maakte slechts zeven fouten.  Steven Vanackere (16 fouten) was de beste speller onder de politici. 

Meest gelezen