Videospeler inladen...

Virgin Galactic "back on track" na geslaagde testvlucht met ruimteveer Unity

Het commerciële ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic heeft met zijn nieuwste ruimteveer VSS Unity een belangrijk succes geboekt. Het gaat om de eerste zelf aangedreven vlucht van het SpaceShipTwo-2, VSS Unity gedoopt, sinds zijn voorganger de VSS Enterprise in 2014
neerstortte. Daarbij kwam één van de twee piloten om het leven. “We zijn “back on track”, twittert grondlegger Richard Branson.

De tweet gaat verder: “Succesvolle vlucht, Mach 1.6. Informatierapport
volgt, op naar de volgende vlucht.” Volgens het bedrijf is dit succes de mijlpaal waarna Unity het laatste stadium van zijn testprogramma kan aanvatten. Bij eerdere testvluchten bleef het veer vasthangen aan moederschip Eve of voerde Unity na het loskomen van Eve een glijvlucht uit (2016) zonder de motor aan te zetten.

Virgin Galactic wil met dit soort ruimteschepen toeristen buiten de dampkring vervoeren. Voor een vlucht van zo'n 2,5 uur zou de ticketprijs rond de 200.000 dollar (163.150 euro) gaan schommelen. De eerste ruimtehavens liggen in de Mojavewoestijn, in Californië, en in Mexico. Op termijn wordt gezocht naar geschikte vliegvelden in onder meer Saoedi-Arabië, Zweden en Engeland.

Meest gelezen