Wanneer broers en zussen hun oude kinderfoto’s opfrissen…

Dinsdag mag u, indien u een broer of een zus heeft, even koffie en taart bovenhalen. Het is dan immers "Siblings Day", oftewel de dag dat broers en zussen hun innige band zelf in de schijnwerpers mogen zetten. Het familiegevoel staat weer even centraal, en ook al is deze dag nog niet zo populair als Moeder- of Vaderdag, deze bloedband is zeker zo belangrijk als degene die we hebben met onze ouders. Sommigen vieren die dan ook op een even innige als grappige manier. Door bijvoorbeeld hun kinderfoto’s te herwerken in een recentere versie. Want broers en zussen, ze zien elkaar toch zo graag…

"Siblings Day" werd eind jaren 90 in het leven geroepen door Claudia Evart, die haar broer en zus op jonge leeftijd verloren had. "Het is belangrijk om even stil te staan bij deze verwantschap", aldus Evart, "al is het maar omdat broers en zussen vaak fysiek op elkaar lijken en warme gevoelens tegenover elkaar koesteren die hen onverwijld dichter bij elkaar brengen." Dat het uiteindelijk 10 april werd, lag aan het feit dat Evarts jonge zus op die dag geboren was.

Maar hoe viert u natuurlijk zo’n dag? Met verse koffie en slagroomtaart is een mogelijkheid. Of samen een gezelschapsspel spelen. Of eens lekker uit gaan eten. Of het mag misschien iets creatiever en dan kan volgende optie tot de mogelijkheden behoren: het nabootsen van een kinderfoto op latere leeftijd. Het levert meestal hilarische resultaten op. Wat dacht u van volgende selectie, want "we love to hate them but can’t imagine our lives without them"?

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

Meest gelezen