Videospeler inladen...

Zonnig weekendje aan zee? Tot drie kwartier vertraging op de wegen naar de kust

Met een zonnig weekend voor de deur, vertrekken vele landgenoten met de auto richting kust. Daardoor slibden de snelwegen naar de zee al vroeg dicht. Op de E40 tussen Brussel en de kust lopen de vertragingen op tot drie kwartier. Ook rond Antwerpen lopen de wachttijden op.

Vele landgenoten hebben weer dezelfde plannen dit weekend: een aantal dagen van de eerste zon genieten aan zee. Doordat het paasvakantie is, vertrekken velen al extra vroeg met de auto richting kust, waardoor het sinds vanochtend al opvallend druk is op de weg.

Op de E40 tussen Brussel en de kust is er rond 14 uur drie kwartier vertraging tussen Aalst en Gent, in de voormiddag was het daar ruim een uur aanschuiven. Door werkzaamheden zijn daar slecht 2 van de 3 rijstroken beschikbaar. De werken zullen nog duren tot 17 uur, dus dat betekent nog een hele middag misère rond Gent. 

Ook op de E34 tussen Antwerpen en Knokke vertraagt het verkeer. Ook hier is de combinatie van drukte en werkzaamheden het recept voor files richting kust. Door werkzaamheden in Maldegem vertraagt het verkeer al vanaf Eeklo. 

Het verkeer op de E313 en de Antwerpse ring richting Gent moet wel nog rekening houden met zowat 1 uur wachttijd, naar de Kennedytunnel. Op de E17 en de Antwerpse ring richting Nederland staat er ook 1 uur file.

Alternatieven

Is er dan geen ontkomen aan, aan de files richting kust? Het beste alternatief is kiezen voor de trein. De NMBS legt dit weekend extra treinen in naar de zee. Zo zijn er 13 extra treinen vanuit Leuven en Brussel.

Wie van Brussel naar Gent wil, krijgt het advies de A12, de N16 (Temsebrug) en de E17 te nemen. Wie naar Kortrijk moet, rijdt best via Doornik.

Videospeler inladen...

Meest gelezen